Over dit project

De interieurs van oude kerken zijn als een driedimensionaal geschiedenisboek, vol informatie over religieuze, politieke, economische en ethische motieven uit het verleden. Veel protestantse kerken werden gebouwd tijdens de katholieke Middeleeuwen en gingen in de 16e eeuw over naar de Reformatie. Veel gebouwen dragen nog de zichtbare sporen van deze beide levensfasen…

justintransparantFilmserie
In 2012 heeft dr. Justin Kroesen van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed van de Rijksuniversiteit Groningen het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een filmserie over de vele verhalen die de interieurs van oude protestantse kerken ons vertellen. In 2013 en 2014 is een drietal films ontwikkeld en geproduceerd door programmamaakster dr. Shanti van Dam / Valuemedia uit Utrecht.

valuemedia_logoSneak preview
Het resultaat is op deze website te zien: drie verhalen in woord en beeld van boeiende protestantse kerken in ons land, twee in de Groninger Ommelanden en een in de stad Utrecht. Het gaat om een pilot voor wat een langere serie over kerken in het hele land moet worden. Kijk en geniet van deze exclusieve sneak preview!

nwoDit project is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).